Stöd & material

Cancer kan få en avgörande inverkan på ditt liv. Det blir lättare att hantera din njurcancer om du har stöd från familj, vänner och dem som vårdar dig. Cancersjukdomen i sig kan göra dig trött. Vissa behandlingar kan öka på den här tröttheten. Försök att vila dig med jämna mellanrum och ta det lugnt. Be vänner och familj att hjälpa dig.

Du är inte ensam

Genom att komma till de avtalade besöken och träffa läkaren eller sjuksköterskan får du en chans att prata om ditt individuella behov av stöd. Det kan vara bra att ta med sig en familjemedlem eller en vän. Berätta gärna för andra hur du mår. Du är inte ensam. Du behöver inte lida i det tysta. Genom att berätta om dina erfarenheter kan du också hjälpa andra som har njurcancer, vilket kan kännas meningsfullt.

Det finns mycket bra information om stöd vid cancer på 1177.se webbplats, besök gärna: www.1177.se/Tema/Cancer/

Patientguide Sutent

I den här guiden hittar du samma material som finns på den här webbplatsen. Du kan alltid fråga vårdpersonalen om du kan få ditt eget exemplar av patientguiden alternativt så kan du ladda ner den här nedan.

Ladda ner patientguide

Dagbok

Det kan vara bra att föra dagbok över hur du mår. En dagbok kan också hjälpa dig att hålla koll på vad du har kunnat göra och vad du inte har klarat av. Sätt gärna av 5-10 minuter vid dagens slut för att göra anteckningar. Du kan notera hur du mår och vad du gör på många olika sätt. Gör på det sätt som passar dig. Du kan sedan ta med dig dagboken till nästa besök på kliniken. Fråga läkaren eller sjuksköterskan om du får något symtom som du känner dig osäker på. Be att få en egen Sutent-dagbok av din läkare eller sköterska alternativt så laddar du ner en nedan.

Ladda ner Dagbok

Startkit Sutent

Om du inte redan fått Sutent startkit så kan du fråga din vårdpersonal där du behandlas om ditt eget startkit.

Patientguide för behandling med Sutent - Engelska

Patientguide på engelska för behandling med Sutent

Ladda ner patientguide

Behandlingsdagbok Sutent - Engelska

Behandlingsdagbok på engelska för patienter som behandlas med Sutent

Ladda ner behandlingsdagbok

Du lämnar nu denna site

Klicka Fortsätt för att gå vidare, annars klicka på krysset.

Ångra Fortsätt